مقالات

فروسیلیس

طی روزهای گدشته حسب اتفاق امکان بازدید از یک کارخانه تولید فروسیلیس پیش امد، در این کارخانه فروسیلیس در سایزهای مختلف، میکرو فرو سیلیس و گاها در بازه های زمانی مختلف فرو منگنز تولید می کرند.
خوب حالا نوبت به این می رسد که فرو سیلیس را مورد بررسی قرار دهیم و اهمیت این ماده را متوجه شیم و این نکته رو هم در همین ابتدا بگم که حتما این متن را تا انتها مطالعه کنید چرا که در آخر برای شما یک پیشنهاد عالی دارم.
فروسیلیس
اصلی ترین ماده ی تشکیل دهنده فرو سیلیس، سیلیسیم است که با ترکیب با آهن موجب تشکیل فروسیلیس می شود این عمل از طریق حرارت ، احیاء و ذوب سنگ آهن و سیلیس توسط کربن در کوره های قوس الکتریکی تولید می شود. لازم به ذکر است که بدانید دمای این کوره ها تا 2600 درجه سانتی گراد بالا می رود.
فروسیلیس از ترکیب 10 تا 90 درصدی سیلیسیم و مابقی آهن تشکیل شده است.
نحوه تولید فروسیلیس
در اين فرآيند مواد اوليه اعم از سنگ سـيليس دانـه بندي شده و پوسته اكسيدي به همراه مواد احياء كننده نظير ذغال سنگ، كك و ذغال چوب از طريق انبـارهاي روزانه توسط سیستم انتقال مواد وارد كوره ذوب مي شوند. اين شارژ توسـط الكتـرود هـايي با شـدت جريان حـدود 120 كيلـو  آمپـر و در دمـايي حـدو د 2500 درجـه سـانتيگراد و طـي يـك پروسـه الكتـرو متالورژيكي احياء و ذوب مي شود.
پروسه ذوب مواد در کوره به طور میانگین دو ساعت به طول می انجامد و هر دوساعت مواد مذاب درون کوره تخلیه و سرد می شود و سپس به واحد سنگ شکنی منتقل می شود.
فروسیلیس
مصرف کنندگان فروسیلیس
بزرگترین مصرف کنندگان فروسیلیس در کشور، صنایع فولاد سازی که حدود 38 هزار تن سالانه فروسیلیس مصرف می کنند در جایگاه بعدی صنایع ریخته گری قرار دارند که با احتساب مصرف صنایع فولاد، سرانه مصرف فروسیلیس در کشور به 50 هزار تن می رسد.
اما کاربرد فروسیلیس چیست؟
به عنوان اکسیژن زدا در صنایع فولاد
به عنوان جوانه زا در تولید انواع چدن ها کاربرد دارد.
تولید فولادهای نسوز
و …
میکرو فرو سیلیس (میکرو سیلیکا)
میکرو سیلیکا ماده ای بدون بو، غیر قابل احتراق و در دما و فشار محیط پایدار می باشد. دمای ذوب این ماده 2300 درجه سانتی گراد است. لازم به ذکر است که به ازای تولید هر تن از فرو سیلیسیم، 300 کیلو گرم محصول فرعی میکرو سیلیکا تولید می شود.
موارد کاربرد میکروسیلیکا
در بتن و سیمان : استفاده از ذرات میکروسیلیکا در بتن سبب افزایش مقاومت فشاری ، افزایش مقاومت در برابر سایش ، کاهش نفوذ پذیری ، مقاومت در برابر سولفات ها و مقاومت به خوردگی می شود.
در مصارف پلیمری : از میکروسیلیکا می توان به عنوان یک پرکننده و تقویت کننده در جهت بهبود بخشیدن استحکام ضربه ای و سفتی محصولات پلیمری استفاده کرد.
استفاده در بتون های نسوز
و …
اما فرصت ویژه ای که برای شما وجود دارد این است، یکی از مشکلاتی که الان و با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی بوجود آمده است این است که محصول فرعی میکروسیلیکا تولید شده در فرایند در حال حاضر مشتری ای ندارد و کارخانجات تولید کننده مجبور به دفن و از بین بردن این ماده با ارزش هستند، پیشنهادی که در حال حاضر وجود دارد این است که شما مهندسان شیمی بتوانید راهی برای استفاده از میکروسیلیکا دهید یا بازار مصرف جدیدی برای آن پیدا کنید، چرا که شرکت های تولید کننده در حال حاضر مجبور هستند تا ماده تولید شده را همچون زباله به دور بیندازند.
فرصت مناسبی است تا با ارائه یک راه حل هم به خود و هم به صنعت کمک کنید.